Post Top Ad

Post Top Ad

četvrtak, 18. svibnja 2017.

Bakina kuhinja - desert u čaši uživajte

Bakina kuhinja - desert u čaši uživajte




Potrebno je:

300-400 gr. jagoda
2 kašoke šlag kreme od banane ili vanile
2 kašike šlag kreme od čokolade
200 gr piškota
300 gr. šlag pene vanila
50 gr prepečenih neslanih kikirikija
sok od 1 pomorandže
ćaše za dezert

Priprema:
Sve šlagove umutiti posebno. Piškote izlomiti i preliti sa sokom od pomorandže. Oko 100 gr jagoda izblendati. 


U čaše najpre rasporediti natoplene piškote, preko njih izblendane jagode, pa beli šlag rasporediti, zatim naseći jagode odozgo. 



Preko jagoda šlag od čokolade i završavamo sa šlag penom.










 Preko tog šlaga možete ukrasiti po želji posuti pečenim kikirikijem, lešnicima preliti čokoladom ili šta želite. 


Rashladite i sladite se dragi moji!