Post Top Ad

Post Top Ad

srijeda, 19. travnja 2017.

Bakina kuhinja -karamel štangle sa pečenim šećerom

Bakina kuhinja -karamel štangle /pečeni šećer/


Potrebno je:
 3 šoljice šećera ( šolja od 150 ml.)
1 šoljica mleka
2 velike kašike ml. oraha

Priprema:
1 šoljicu šećera staviti u šerpu pa na   šporet da se otopi i pretvori u karamel, skloniti sa šporeta kad se pretvori u karamel,

 dodati šoljicu mleka malo promešati pa dodati još 2 šoljice šećera i pustiti da se lepo sve istopi i i ostaviti da vri uz postepeno mešanje pa  dodati 2 kašike ml. oraha.Treba da vri na tihoj vatri dok se ne pojave gusti beli mehurovi. 


Kad povučete varjačom po dnu šerpe treba da se vidi trag na dnu šerpe. Odmah treba to skinuti i izliti u pleh. Koliki pleh zavisi od veličine karamela, ako ste pravili malu količinu treba mali uzan pleh.


 Kad se malo stegne iseći na štangle pa pustiti da se u frižideru sasvim stegne .



Umesto oraha u kuvan fil možete staviti čokoladu ili štangle preliti sa otopljenom čokoladom kao u receptu.. 



Sladite se dragi moji...