Post Top Ad

Post Top Ad

ponedjeljak, 6. veljače 2017.

Bakina kuhinja - kako napraviti njoke

Bakina kuhinja - kako napraviti njoke



Potrebno je:
200 gr brašna
2 krompira
100 gr sira mladog
1 jaje
timijan
so biber
2 kašike maslaca


Priprema.
Krompirr skuvati u ljusci, pa ga oljuštiti i dobro izgnječiti da nema grudvica. Dodati sir, jaje, so, biber i brašno. Sve dobro umesiti razviti testo tanko  kao na slice i seći njoke tanjirom ili nožem za picu. 


U šerpu staviti vodu dodati so, pa kad provri polako spuštati testo da se kuva


Kad njoke isplivaju na površinu (posle 5-6 min) izvaditi ih rešetkastom kašikom..


U šerpu staviti maslac pa kad se ugreje spuštati njoke da se lepo zapeku sa jedne i drug strane.


Služiti kao prilog uz meso