Post Top Ad

Post Top Ad

nedjelja, 15. svibnja 2016.

Bakina kuhinja- kačamak sa pavlokom čvarcima i suvom slaninicom

Bakina kuhinja- kačamak sa pavlokom čvarcima i suvom slaninicom

Potrebno je

500 gr belog kukuruznog brašna
200 gr sira
100 gr sitnih čvaraka
100 gra suve slanine
1 veća glavica crnog luka
malo ulja
1 pavlaka
malo soli
1 l vode

Priprema
Staviti vodu u šerpu da provri pa dodati so i zakuvati kačamak dodavajuću po malo i mešati žicom a zatim varjačom i smanjiti vatru. Kačamak još kuvati oko 4 min uz nprestalno prevrtanje i mešanje. Skloniti sa šporeta. Ispržiti sitno seckan luk u malo ulja. Sipati u neki tanjir ili manju šerpicu. Ispržiti na suvom tiganju na listiće seckanu suvu slaninu pa i nju izvaditi i na kraju dodati čvarke pa ih podgrejati. U činiju na dno staviti kašiku pavlake pa viljuškom sa varjače skidati po malo kačamaka preko staviti opet malo pavlake i pržen luk pa kačamak, zatim  pavlaku, kačamak i ostatak lika. Na kraju izmrvljen sir čvarke i suvu slaninu. Naš kačamak je spreman da se klopa. Prijatno dragi moji