Post Top Ad

Post Top Ad

nedjelja, 17. travnja 2016.

Bakina kuhinja - žirafa rolat

Bakina kuhinja - žirafa rolat


Potrebni je:
3 šoljice brašna
3 jaja

1 šoljica ulja
2 šoljice šećera
1 kašika kako praha
1 šoljica mlake vode
eurokrem za premaz
1/2  praška za pecivo


Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šne dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, vodu i dobro izjednačiti. Na papiru iscrtati žirafine šare kao što je prikazano na Videu staviti na dno tepsije a odozgo staviti papir za pečenje. Sipati malo svetle umućene smese u kesu koju ste probušili na ćošku ili stavili plastićan produžetak za ukrašavanje torti. Testom iscrtati sve okolne linije i putanje žirafinih šara. 


Staviti u rernu na 200 stepeni C 1 min da se samo malo stegne. U preostalu masu dodati kakao pa preliti preko zapečenih šara i peći još 20 min na 180 stepeni C . Pečen rolat uviti u krpu ne skidajući hartiju da se dobro ohladi. Zatim skinuti polako hartiju i ponovo uviti rolat da se sasvim ohladi . Namazati po želji. Ja sam namazala belim euro - kremom ..
Prijatno!
Video recepta: