Post Top Ad

Post Top Ad

utorak, 19. travnja 2016.

Bakina kuhinja - šufnudle

Bakina kuhinja - šufnudle


Potrebno je:
800 gr mrompira
200 gr. brašna
malo soli
malo šećera
1 jaje
prezle



Priprema
Krompir oprati očistiti i staviti da se kuva. Mekan krompir kuvan izgnječiti viljuškom dodati malo soli, malo ulja (2 kašike) i jaje i sve izmiksati da krompir nema grudvica. U njega dodati brašno pa umesiti testo. Iseči ga na male kuglice pa svaku kuglicu razvaljati u valjak i seći željene dužine. 


Redjati u poslužavnik koji ste pobrašnjivili . U šerpu staviti vodu pai unju dodati malo soli pa kad proključa spuštati šufnudle .Kuvati oko 5 - 6 min. da isplivaju na površinu. Pipnuti viljuškom ako su mekane ocediti i isprati u hladnoj vodi. 


Prezle propržiti u malo ulja pa dodati na sufffnudle dodati šećera po želji i 1 vanilin šećer. Protresti. Služiti toplo..
Napomena:
Mogu se služiti i sa makom orasima sirom ili kako već želite...
Video recepta: