Lička pita u čokoladnoj korpici
Potrebnio je za dve korice:
Za žuti biskvit
3 jaja
150 gr. šećera
korica pomorandže i limuna
200 gr brašna
1/2 peciva
100 ml. mleka
100 ml. ulja
Tamni deo:
3 jaja
150 gr. šećera
korica pomorandže i limuna
200 gr brašna
1/2 peciva
100 ml. mleka
100 ml. ulja
2 kašike kakao praha
Krema
1/2 l. mleka
2 vanile
120 gr. gustina
250 gr šećera
250 gr. margarina
Priprema:
Umutiti najpre belanca sa šećerom pa dodati žumanca, brašno pecivo, koricu limuna, ulje mleko. Lagano dobro izmešati i peći u plehu veličine 30 sm sa 20 oko 15 min. na 200 stepeni C. Ispeći i drugu koru isto tako samo dodati kakao.
Mleko staviti da provri dodati šećer, vanilu pa zakuvati gustin i zatim ga ostaviti da se ohladi. U njega dodati umućen margarin i dobro izjednačiiti kremu. Pečene korice, ohladiti i preseći na pola.
Redjati tamnu koru, pa krema, zatim svetla kora pa krema, tamna kora fil i svetla kora i ostatak fila. Tu je filovanje pite gotovo. Kako će te je dalje ukrasiti to je do vaše mašte...Ja sam je ukrasila ovako
Evi ga i VIDEO ovoga recepta
Evi ga i VIDEO ovoga recepta
Prijatno i sladite se!
vredi probati odličan recept (Y)
ReplyDelete