Post Top Ad

Post Top Ad

subota, 11. srpnja 2015.

Paprikaš sa suvom slaninom i piletinom

Paprikaš sa suvom slaninom  i  piletinom


Došlo nam je leto i trebamo spremati što više čorbastu hranu,kao i jesti što više kašikom. To je dobro za naše zdravlje, pre svega unosimo dosta tečnosti, a samim time i čistimo naš organizam i ne stvaramo sebe gojaznim.
Evo jedno laganog, brzog i lakog recepta, koji se sprema za nepuni sat vremena, jer ne zaboravimo da treba u ovim vrućinama biti što manje za šporetom...Recept je odličan...
Potrebno:
4 parčeta piletine (krila, ledja bubac ..itd..)
200 gr suve mesnate slanine
2 glavice crnoga luka
2  zelene  paprike

2 veća sveža paradajza
5 većih krompira
malo lorbera ( 3 lista)
4  mlade šargarepe
seckan peršunov list
pola šoljice ulja
kašika brašna
 začin, so, malo bibera

Priprema:

Iseći suvu slaninu na sitnije parčiće pa je propržiti  u šerpi sa malo ulja
u to dodati sitno seckan luk   pa  seckanu papriku i na kolutove šargarepu. Proprži sve i ubaciti  oljušten paradajz isečen na kolutove, kao i krompir pa dodati piletinu. Naliti malo vode da ogrezne i pustiti da se krčka. Dodati lorber.Dolivati vodu dok meso ne omekne. 

Kad je skuvano umutiti dobro bez grudvica kašiku brašna pa ubaciti radi gustine. U brašno možete dodati i alevu papriku ako volite ja nisam. Na kraju začiniti sa malo bibera  začinom i peršunom. Paprikaš je gotov dodajte soli ako volite slanije.... izvaredan je..
Prijatno dragi moji!