Post Top Ad

Post Top Ad

nedjelja, 12. srpnja 2015.

Bakina kuhinja - krofne

Bakina kuhinja - krofne


Krofne su najomiljeniji kolači dece,to pravim to im je i ručak i večera ništa drugo ne dolazi u obzir. Pa kako i nebih kad su ove krofne zaista sjajne. Testo je penasto i barušasto a kad se prže same se okreću u ulju. Probajte nije teško, a  najveća zahvolnost će Vam biti radost vaše dece ...                                                     

Potrebno:

100 ml jogurta

200ml. mleka

500 brašna /meko/
2jaja
kocka kvasca /svežeg/
kašika šećera
1/2 kašičice soli
 korica limuna
 šećer u prahu sa posipanje + 1 vanila
300 ml ulja za prženje

Priprema:

Kvasac potopiti u malo toplog mleka sa kašikom šećera i izmešati.  U plastičnu vanglicu umutiti malo cela jaja, pa dodati smlačeno mleko,jogurt, koricu limuna dobro trsto izraditi i dodati brašna ostataka da bude mekano ne kao za hleb. Pokriti folijom i krpom i ostaviti na toplo da naraste. Premesiti dva puta. 
Testo razvući na malo pobrašnjiven sto oko prst debljine. Poslužavnik malo namazati uljem pa čašom vaditi krofne na njega. Pokriti opet folijom i krpom i ostaviti 20 min. na toplom da opet malo narastu. 

Narasle   krofne pržiti u šerpi i stavljati ih tako da ono što vam je bilo gore okrenute sad  dole u ulje. Obavezno smanjite ringu i pržite na pola jačine (ja to pržim na plinu) Čim ih stavite u šerpu pokrite poklopcem.


 Okrećite kad  je donja strana pržena i sad nemojte pokrivati. Ako Vam krofne imaju venac znajte da ste uspeli i da su narasle baš onako kako treba. Pospite prah šećerom ili prelite čokoladom Sladite se!
Prijatno dragi moji!