Post Top Ad

Post Top Ad

nedjelja, 11. siječnja 2015.

Torta sa lešnicima i bananama

Torta sa lešnicima i bananama


Na stolu su mi stajale banane koje niko više nije hteo, pa sam rešila da iskombinujem i napravim ovu laganu tortu. Nije skupa a ukus je sjajan. Pa da vidimo šta sam ja sve to stavila u nju

Potrebno 

6 jaja
3 pudinga
250 gr šlag kreme
200 gr. margarina
1 čaša od jogurta šećera 
1 vanila
50 gr smokvi
2 banane

2 kašike prezli
1 kašika kakao
 2 kašike prepečenih i samlevenih lešnika
3 kašike brašna
mleko za puding i 3 kašike šećera
morsko orače
1/2 limuna

Priprema:
Kora: Uključiti rernu na 180C
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šne pa dodati žumanca vanilu, smokve (usitnjene) prezle kakao mleven lešnik i brašno .Lagano dobro izmešati. 

Sipati u pleh ukoji ste prethohno obložili papirom za pečenje. Peći oko  20-25 min.Pečenu tortu istresti na poslužavnik da se hladi
 Skuvati puding po upustvu i dobro ohladiti. Umutiti margarin i kad se puding ohladi izmešate ga sa pudingom da dobijete lepu glatku kremu.
 Ohladjenu tortu presecite na pola i na donju koru nanesite polovinom kreme, na to poslažite seckane banane na kolutiće, poprskajte sa pola limuna da ne  pocrne pa premažite ostatkom kreme. 


Poklopite druugom polovinom presečene torte.Umutite šlag i ukrasite. Ohladite dobro i sladite se Priznajte da je prelepa, topi se mmmm
Prijatno!