Post Top Ad

Post Top Ad

subota, 31. siječnja 2015.

Odlična slana pita bez kora

Pita bez kora


Ovu pitu sam malo preradila od španske pite, šarene pite, carske pite i kako je već nazivaju. U suštini je to sve isto sem što je sastav malo drugačiji.

Sastav:
5 jaja
400 ml. jogurta
350 gr brašna
200 gr šunke
3 kuvane šargarepe
200 gr provrelog sira
3 crvene paprike
3 kisela krastavčića
 1  prašak za pecivo
malo soli

Priprema:
Umutiti prvo belanca mikserom u čvrst šne, dodati žumanca, brašno, pecivo, jogurt, sitno seckanu šunku, seckanu kuvanu šargarepu, seckanu crvenu papriku mrvljeni sir krastavčiće sitno seckane i malo soli ( pola k.k) ako je sir slan i ne mora so. Sve sastojke lagano dobro izmešani. Razliti u podmazan i pobrašnjiven pleh peći na 200 C 45 min. 
Pita je tako mekana mirše da se oseća u drugoj ulici..
Prijatno mili moji do sledećeg recepta!