Post Top Ad

Post Top Ad

ponedjeljak, 26. siječnja 2015.

Faširene šnicle

 Faširene  šnicle



Danas sam bila veoma kratka sa vremenom tako da sam spremila ove šmicle za nepuni pola sata. Pa eto        imate ručak na brzaka a svi će biti zadovoljni...

Potrebno
2 jaja
300 gr mlevenog mesa
4 kasike prezli
1 kriška   hleba ( potopljena u mleku)
1/2 prašak za pecivo
1 k,k aleve paprike
malo soli

biber
vegeta
1 glavica crnog luka
3 čena beogi luka


Priprema
Meso staviti u vanglicu pa dodati  jaja , prezle ocedjenu krišku hleba, pecivo, alevu papriku, so, biber, vegetu iseckan na sitno crni i beli luk i sve dobro rikama izmešati . Vaditi kuglice pa ih malo istanjiti na dlanu i pržiti u dubljem ulju. Vaditi pržene i rumene šnicle na tanjir na koji ster prethodno stavili salvetu da upije višak masnoće. Uz ove šnicle predlažemosupu sa  rezancima  i paradajz sos  sa kuvanim krompirom na kriške.
Napomena:
Ako vam je tiganj star pa lepi stavite ga obavezno na ringlu da se dobro ugreje 5 min da vam se slučajno šnicle nebi lepile.
Prijatan ručak!