Post Top Ad

Post Top Ad

nedjelja, 25. siječnja 2015.

Dinstana piletina sa prilogom sataraša

Dinstana pisetina sa prilogom sataraša

Za današnji ručak predlažem vam  piletinu sa satarašom i neobilazna supica. Dali će supa  biti domaća ili ona za 5 minuta iz kedice na vama je da odlučite. Nadam se da će vam se ova kombinacija jela dopasti i da će vam svi ukućani biti više  nego zadovoljni. ...


Potrebno za  piletinu:
Pola pileta srednje veličine
1 šoljica   ulja
so
začini


Potrebno za sataraš:

1 veća glavica crnoga luka
5 paprika (mogu i iz zamrzivača)
2 paradajza
začin
1/2 šoljice ulja

Priprema 
Piletinu iseći na komade oprati i staviti u šerpu, dodati ulje  malo soli   malo vode poklopiti i dinstati dok piletina ne omekne. Dodati malo začina i pustiti da se meso malo zapeče.
U drugu šerpu iseći sitno crni luk, dodati ulje i dinstati luk poklopljen dok ne dobije staklasti oblik. Zatim naseći papriku i nju pržiti sa lukom dok omekne. Kad je omekla na tanke listove iseći paradajz i još propržiti desetinu minuta da ispari tečnost. Dodati malo soli i začina .  Servirati uz piletinu.
Uz ovaj ručak predlažem i pileću supicu
Ukoliko vam se kožica   pileta lepi za prste znajte da je to   ono pravo...!

Prijatan vam današnji ručak!