Ovo nije obično pecivo, ovo je doručak za uživanje! Baka Jela Vam otkriva kako da dobijete najmekše, najrastresitije pecivo sa sirom, a da pri tom ne koristite ni gram margarina. Tajna je u jednoj jedinoj kašičici starinskog sastojka koji pecivo čini listanim, a mekanim kao duša. Nećemo Vam otkriti kako se slažu loptice, ali znajte da je rezultat zlatna, mirisna grickalica koja se topi u ustima. Pogledajte ceo video i naučite trik kako da uvek imate najukusnije pecivo!
Potrebno je:
300 ml mleka
550 gr brašna
20 gr kvasca
2 jaja
1 kašičica šečera
Treba još
Malo masti jedna kašika
Nadev:
150 gr sira
1 jaje
Priprema:
U malo mleka namrvimo kvasac i dodamo šećer promešamo i ostavimo da nadodje. U vanglicu razbijemo jaje i belane žumance ostavimo pokriveno za premazivanje Dodamo nadošli kvasac ostatak mleka,
Dodajemo polako brašno i malo soli i zamesimo mekše glatko testo ostavimo 30 minuta da odmara pa podelimo na 7 loptica. Obradimo ih malo rukom pokrijemo i odmaraju još 10 minuta, Svaku lopticu razvijemo veličim tanjira i premažemo u tankom sloju mašću, i stavljamo jedno na drugu i malo pritiskamo
Zadnju ne mažemo. Razvijemo u dugački pravougaonik. Sečemo u trake pa na male pravougaonike i punimo sirom izmešanim sa jednim jajetom. Presavijamo gornju stranu kao salče i redjamo u pleh.
Kad nasrastu premažemo onim žumancetom što nam je ostalo sa malo mleka pospemom susamom i pečemo na 200 stepeni C 35-40 minuta Sližiti tople. Jako dobre
https://www.youtube.com/watch?v=SxIHq5UMNOw
No comments:
Post a Comment