Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, October 19, 2025

PODVARAK sa suvim REBRIMAi svinjskim KRMENADLA

✍️ opis

Ovo nije klasičan recept, ovo je gozba! Tajna je u dobroj pripremi i strpljenju. Kombinacija kiselog kupusa, suvih rebara i sočnih krmenadli od vrata stvara ukus koji se ne zaboravlja. 

Nećemo Vam otkriti sve detalje, ali znajte da je ovde ključ u sočnim krmenadlama koje su se pekle u rerni sa kupusom.

Toliko je dobro da će Vam se kuća ispuniti mirisom tradicije i topline! Pogledajte ceo video i naučite kako se sprema podvarak sa mesom koji će postati Vaš omiljeni recept.


Sastav:

Kiseli kupus, 

mast,

 praziluk,

 beli luk, 

suva rebra, 

svinjske krmenadle od vrata,

 aleva paprika,

 lovorov list, 

biber, malo vode.

Priprema:

Na masti ispržite seckani praziluk dok dobro ne omekša, a zatim dodajte seckani beli luk. U to dodajte dobro opran i iseckan kiseli kupus i suva rebra pa sve dinstajte oko pola sata. Jelo začinite mlevenim biberom i dodajte lovorov list. 


Krmenadle premažite solju i mašću. U kupus dodajte alevu papriku i granule belog luka i sve dobro izjednačite, dodajući po potrebi malo vode.



 Preko kupusa stavite krmenadle i pokriveno pecite u rerni na 220∘C sat vremena, a zatim otkriti i peći još 30 minuta da se lepo zapeče.

https://www.youtube.com/watch?v=1N8nYCpdA2s


No comments:

Post a Comment