Potrebno je:
2 jaja
100 gr šećera može manje
šolja od 100 gr brašna
1/2 praška za pecivo
šolja od 50 gr griza
50 ml ulja
250 ml jogurta
korica limuna
nadev:
1-2 kašike džema
2 jabuke veće
cimeta
2 kašike griza
Priprema:
Jaja umutit sa šećerom dodati brašmo i griz sa praškom za pecivo dodati ulje, jogurt i koricu limuna. Izjednačiti špatulom pa pola sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni C 10-15 min.
Izvaditi premazati džemom. Jabuke izrendati dodati cimera i griz pa izmešati.
Preko džema rasporediti jabuke sa grizom pritisnuti kašikom da nema rupica, Sipati ostatak testa izravnati da pokriju jabuke.
Vratiti ponovo u rernu i peći još 30 minuta na 200 stepeni C. Posuti prah šećerom i seći hladnu, Fantazija biskvit pena sočne jabuke topi se Uživajte!
https://www.youtube.com/watch?v=LboAJXl71D4
No comments:
Post a Comment