Potrebno je:
tanke kore za baklavu
200 gr oraha
400 gr šećera
1 ceo limun
1 vanilin šećer
300 ml vode
Priprema:
Orahe samleti , a kore iseći na tri jednaka dela. Svaki list po dužini rasporediti po 1 kašiku ml oraha-. Kori krenuti odozdo savijati medju prste kao harmoniku ostaviti za dva prsta pravu na početku i kraju ne skupljati. Poklopiti baklacu sa širim ivcama a krajever saviti unutra
Okrenuti i redjati u podmazan pleh. Preliti sa otopljenim maslacom ili premazati uljem. Peći na 200 steepeni C 25-30 min, .
Skuvati preliv sa šećerom i vodom kolutovima limuna i vanilin šećerom. Kuvati da se zgusne i napravi sirup oko 7 minuta
Vrelim sirupom preliti pečenu baklavu i ostaviti da upije. Navalite. Slaka baš---
https://www.youtube.com/watch?v=T1gSChaXXm4
No comments:
Post a Comment