NAJBOLJI RECEPT ZA SLADAK KUPUS
Potrebno je
1 glavica kupusa
3 krmenadle svinjske od vrata
2 šargarepe
1 krompir
1 zelena paprika
1 praziluk
2 paradajza
celer koren i list
začin so aleva paprika
list peršuna
1 kašika brašna
- Kupus iseći na pola, izvaditi koren i odstraniti spoljne listove. Iseći krupne kocke, pa pola poređati u dublju i veću šerpu ZAJEDNO SA KRMENADLAMA. Iseći povrće sa srednje kocke, pa pola dodati na kupus.
- Odozgo dodati drugu polovinu sečenog kupusa i na kraju drugu polovinu seckanog povrća.
- Ubaciti i malo lišća celera ili stabljike, ljutu papriku i sipati pola šerpe vode.. Kuvati oko 50 minuta. Dodati oguljen paradajz seckan beli luk i zaćin. Kuvati još 5-6 minuta.
- U tiganj staviti uljei brašno, propržiti da porumeni pa dodati mlevenu crvenu papriku i odmah ubaciti u kupus. Lagano promešati.
- Ostaviti minut-dva da se kuva, pa na kraju ubaciti seckan peršunov list. Prijatno.
https://www.youtube.com/watch?v=a9rAL-eW6HU
No comments:
Post a Comment