Pages

Friday, September 20, 2024

Obično sam krompir spremala u rerni,ovoga puta u šerpi na ringli. Mnogo je brže mnogo sočnije vrh

Obično sam krompir spremala u rerni,ovoga puta u šerpi na ringli. Mnogo je brže mnogo sočnije vrh /posno/



Potrebno je:
 500 gr krompira
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
50 gr pirinča
suvi začin
ml biber 

Priprema:

Pliću šerpu  podmazati uljem pa pola krompira iseči na kolutove i poredjati na dno. Preko iseći crni luk na krugove. 




Prelo staviti opran pirinač ia ostatak krompira na kolutove. U činiju sipati 200.300 ml vode pa ubaciti suvi začin i ml biber i izmešati, Preliti krompir i odozgo malo ulja. Poklopiti i staviti na  ringlu na tiho oko 25-30 minuta. Krompir je gotov



 Tako sočam a tako ukusan, Pešunov list odozgo i tu niđta više ne treba menjati

https://www.youtube.com/watch?v=j6zrgtZlFkQ


No comments:

Post a Comment