Obično sam krompir spremala u rerni,ovoga puta u šerpi na ringli. Mnogo je brže mnogo sočnije vrh /posno/
Potrebno je:
500 gr krompira
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
50 gr pirinča
suvi začin
ml biber
Priprema:
Pliću šerpu podmazati uljem pa pola krompira iseči na kolutove i poredjati na dno. Preko iseći crni luk na krugove.
Prelo staviti opran pirinač ia ostatak krompira na kolutove. U činiju sipati 200.300 ml vode pa ubaciti suvi začin i ml biber i izmešati, Preliti krompir i odozgo malo ulja. Poklopiti i staviti na ringlu na tiho oko 25-30 minuta. Krompir je gotov
Tako sočam a tako ukusan, Pešunov list odozgo i tu niđta više ne treba menjati
https://www.youtube.com/watch?v=j6zrgtZlFkQ
No comments:
Post a Comment