Pages

Thursday, September 3, 2020

Bakina kuhinja - šta spremiti sredom i petkom 3 recepta (posno)


 Bakina kuhinja - šta spremiti sredom i petkom 3 recepta  (posno)

 

 

Potrebno je:
Krompir
 
600 gr krompira
malo suvog začina
bibera
aleva paprika malo
1 kašika belog luka u granulama
ulje
kesica  supe sa  pečurkama
 
 
Priprema:
 
Krompir očistiti iseću na  na listiće. Dodati malo suvog začina ili soli bibera ulje alevu papriku i izmešati.
 
 


 Podmazati pleh i istresti u pleh. U činiju istresti kesicu praha za supu sa pečurkama dodati beli luk  i 200 ml vode . Izmešati sa žicom i preliti. Još malo pouljiti i peći na 220 stepe C  oko 40 min. 
 
Paradajz čorba:
 
U šerpu sipati 1 litar vode dodati malo začina ili soli, ulja malo  200 ml kuvanog paradajza. Ubaciti jednu zelenu papriku i listove celera koje pred kraj kuvanja izbacimo.
 
 
 Kad provri  ubaciti  testeninu kuvati 10 min i ili već šta želite. Dodati peršunov list i poklopiti. Čorbica je gotova..
 
Pita sa jabukama i  svežim groždjem bez šećera
 
 
Izrendati nekoliko  jabuka, dodati cimeta i izmešati..Tanke gotove kore raširiti jednu na sto  pouljiti pa dodati drugu preko nje.
 
 I nju premazati uljem i dodati šaku rendanih jabuka Ubaciti  šaku suvog groždja i jedan manji  opran grozd  zrna pa pobacati po jabukama.
 
 
 Uviti i redjati u podmazan pleh. Svaku rolnicu premazati uljem i peći na 200 stepeni C oko 35 min da porumeni. U koliko želite možete jabuke zasladiti medom.



No comments:

Post a Comment