Pages

Friday, April 24, 2020

Bakina kuhinja- piletina na teflonu rapsodija ukusa

Bakina kuhinja- piletina na teflonu rapsodija ukusa


Potrebno je:
600 gr pilećih bataka
soli..bibera
granule belog luka
preliv za roštilj (soja sos)
ulje

Prilog:
2 šargarepe 
mlad krompir


Priprema

Batake i karabatake očistiti od kostiju i malo izlupati. Posoliti i pobiberit.. Dodati granule belog luka, ulja i 2 kašike soja sosa i sve dobro izjednačiti.



 Teflon ugrejati na srednjoj temperaturi  i posle pola sata stajanja poredjati i peći. 



Krompir posoliti dodati malo aleve paprike belog luka i ulja i sve izmešati ..




Dodati  po želji i dve šargarepe rasečene na pola. 



Peći oko pola sata poklopljeno Kad se lepo zapeče sa jedne i druge strane i omekne meso je gotove. 




Vaditi rešetkastom kašikom. 


Služiti toplo....



No comments:

Post a Comment