Pages

Thursday, April 2, 2020

Bakina kuhinja - hrskav hleb sa praškom za pecivo i pivom

Bakina kuhinja - hrskav  hleb sa praškom za pecivo i pivom

U koliko nemate trenutno kvasca kod kuće evo jednog recepta koji sam dobila od moje ujne  proveren. Ja ga prvi put pravim i dosta sam zadovoljna jer ja volim hrsavi hleb sa malo jačom koricom...spolja malo tvrdji unutra mekan..


Potrebno je:

450 gr brašna
1 prašak za pecivo
250-300 ml piva
malo soli
1 kašičica šećera ili meda
50 ml. ulja

Priprema:

Sve sastojke izmešati a brašno prosejati sa praškom za pecivo. Izrediti glatko testo. 


Uzan pleh obložiti pek papirom i oblikovati veknu i staviti u terpsiju. Uključiti rernu na 200 stepeni C i peći hleb oko sat vremena.



 Pred kraj ga pokriti folijom.. Napominjem da hleb ima malo hrsaviju koru pa ko voli nek izvoli.


1 comment:

  1. Bako da ste mi zivi i zdravi,tako uzivam da Vas gledam i slusam!Sve sto pravite super je jer sam isprobala mnoge Vase recepte. Samo tako nastavite! Pozdrav Slavka iz Podgirice

    ReplyDelete