Bakina kuhinja -sočni preliven limun griz kolač
Potrebno je za pola mere:
Za biskvit:
2 jaja
2 kašike šećera
3 kašike griza
1 kašika brašna
mala kockica rastopljenog maslaca
1/2 praška za pecivo
korica limuna
Za preliv:
200 gr šećera
100 ml. vode
1 vanilin šećer
pola soka od limuna
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati prosejano brašno i griz sa praškom za pecivo, dodati koricu limuna rastopljen maslac i sve izjednačiti.
Sipati u podmazan pleh i peči na 200 stepeni oko 10-15 min. Dok se biskvit peče, skuvati sirup .
U šećer dodati vodu i sok od pola limuna 1 vanilin šećer i kuvati oko 5 min.
Ohladiti. Kolač pečen iseći na kocke pa preliti sirupom
Fantastičan je za sladokusce....
No comments:
Post a Comment