Pages

Thursday, February 6, 2020

Bakina kuhinja -sočni preliven limun griz kolač

Bakina kuhinja -sočni preliven limun griz kolač


Potrebno je za pola mere:

Za biskvit:
2 jaja
2 kašike šećera
3 kašike griza
1 kašika brašna
mala kockica rastopljenog maslaca
1/2 praška za pecivo
korica limuna

Za preliv:
200 gr šećera
100 ml. vode
1 vanilin šećer
pola soka od limuna


Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dodati prosejano brašno i griz sa praškom za pecivo, dodati koricu limuna rastopljen maslac i sve izjednačiti. 



Sipati u podmazan pleh i peči na 200 stepeni  oko 10-15 min. Dok se biskvit peče, skuvati sirup . 




U šećer dodati vodu i sok od pola limuna  1 vanilin šećer i kuvati oko 5 min. 





Ohladiti. Kolač pečen iseći na kocke pa preliti sirupom 



Fantastičan je za sladokusce....



No comments:

Post a Comment