Bakina kuhinja - gibanica od pocepanih kora
Potrebno je
300 gr gotovih kora
200 gr sira
200 ml jogurta
50 ml ulja
1/2 praška za pecivo
3 jaja
Priprema:
Kore za gibanicu rukama pocepati ili iseći makazama. Jaja umutiti pa dodati izdrobljen sir i jogurt kao i prašak za pecivo.
Sve izjednačiti. U to ubacivati po malo kora i mešati dok se sve kore ne izmešaju sa nadevom.
Tepsiju 26cm premazati uljem pa istresti kore i izjednačiti viljuškom. Peći na 200 stepeni C oko 45 - 50 nib Na polovini prekriti folijom. Služiti toplo uz jogurt ili kiselo mleko.
Sve izjednačiti. U to ubacivati po malo kora i mešati dok se sve kore ne izmešaju sa nadevom.
Tepsiju 26cm premazati uljem pa istresti kore i izjednačiti viljuškom. Peći na 200 stepeni C oko 45 - 50 nib Na polovini prekriti folijom. Služiti toplo uz jogurt ili kiselo mleko.
No comments:
Post a Comment