Bakina kuhinja- nadev za testeninu prelep recept
Potrebno je:
1/2 manjeg praziluka
100 gr šunke
200 gr spanaća
250 gr testenine
1 paradajz
1 kašičica ajvara
2 čena belog luka
100 gr tvrdog sira
ulja soli bibera
Ako želite preliti i zapeći:
2 kašike pavlake kisele
2 jaja
50 ml. mleka
Priprema:
Testeninu skuvati procediti i malo pouljiti da se ne slepi.
Na ulju propržiti seckan praziluk dodati seckanu šunku i nju malo propržiti, ubaciti baren i seckan spanać, beli luk,soli i na kraju sečen paradajz.
Testeninu rasporediti u manji pleh pa odozgo sipati i izravnati nadev.
Staviti i krunne kocke sira.
Napominjem da se testenina može tako jesti Ako želite da je zapečete u rerni u činiju izmutiti 2 kašike kisele pavlake 2 jaja i malo mleka.
Sve dobro izmešati i preliti.
Dobro prodrmati da pavlaka sidje izmedju testenine.
Peći na 200 stepeni C oko 30 min da se lepo zapeče ako treba i duže.
Fantastičnog ukusa..
Prijatno dragi moji...
Prelep recept kao i svaki koji se emituje iz bakine kuhinje.
ReplyDeleteSavršenstvo.
Pozdrav za baku i dejku.