Bakina kuhinja- biskvit srce mekano kao duša
Potrebno je:
Za tamni deo:
3 jaja
4 kašike šećera
malo maslaca
2 kašike kakaa
200 ml jogurta
170 gr brašna
1/2 praška za pecivo
Za svetli deo:
3 jaja
4 kašike šećera
malo rastopljenog maslaca (1 kašičica)
200 ml. jogurta
170 gr brašna
korica limuna
1/2 praška za pecivo
Priprema:
Umutiti jaja sa 4 kašike šećera dodati kakao brašno sa praškom za pecivo, jogurt i rastopljenu kašičicu maslaca . Sve dobro izjednačiti i sipati u uzan podmazan pleh.
Peći na 200 stepeni C u plehu 22 x 10 cm oko 35-40 min. Probati ćačkalicom da li je pečeno. Dok se biskvit hladi umutiti svetli deo isto samo se ne dodaje kakao. Ohladdjen tani biskvit iseći na debljine 1,5-2 cm.
pa vaditi kalupom srca ili već neke druge figure koje imate. U dnu kalupa sipati 3 kašike testa pa poredjati isečene figure(ja san srca) jedna do druge a odozgo sipati sveli deo.
Vratiti u rernu i peći na 200 stepenioko 35--40 min.
Pečen kolač ohladiti posuti prah šećerom ili preliti čokoladom.
Napomena:
Ostatak tamnog biskvita možete pojesti ili ga poseći na nejednake delove. U šerpu skuvati 2 pudinga od vanile pa kad se prohladi dodati umućeno 100 gr maslacasa prah šećerom i izjednačiti . Dodati na biskvit i izmešati . Sipati u kalup . Na ohladjen kolač umutiti 1 šlag i preliti...Uživajte..
No comments:
Post a Comment