Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, July 27, 2019

Bakina kuhinja- kako baka pravi parfe kocke

Bakina kuhinja- kako baka pravi parfe kocke


Potrebno je:

Za biskvit:

4 belanca
5 kašika šećera
2 kašika hladne vode
2 kašike maslinovog ulja
120 gr brašna
1/2 prapka za pecivo
1 kašika kakaa


Za kremu je potrebno je:
4 žumanceta
100 - 150  gr šećera
200 ml vode
20 gr želatina
300 gr. šlaga
100 gr otopljene čokolade

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šne dodati vodu,ulje, kako i brašno sa praškom za pecivo. Razliti u pleh obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni C oko 20 min. 
U mlakoj vodi rastvoriti želatin. staviti da  provri mešajući da ne zagori..




 U žumance dodati šećer i umutiti mikserom da se žumanca zgusnu. Umućena žumanca dodati u želatin i mutiti na tihoj vatri da proključa i skloniti .



.Na ohladjeni biskvit staviti pola kreme pa izravnati. 





U drugi deo dodati rastopljenu čokoladu izmešati i staviti na prvi deo pa i nju poravnati. . Odozgo možete preliti čokoladu... ja sam stavila mrvice čokolade. Dobro ohladiti. i sladiti se...

No comments:

Post a Comment