Pages

Friday, November 9, 2018

Bakina kuhinja - prelivene pahuljaste palačinke sa čokoladom i rikota sirom

Bakina kuhinja - prelivene pahuljaste palačinke sa čokoladom i rikota sirom


Ovo su zaista najmekše pahuljaste palačinke na svetu, koje uz dodatak rikota sira, čokoladom  i narandžom čine ih fantastog ukusa i neodoljive već pri prvom susretom sa njima


Potrebno je:

2 čaše od 200 gr brašna
malo praška za pecivo
na vrh nože sode bikarbone
2 kašike šećera
2 narandže
2 jaja
50 gr čokolade komadići
100 gr sira
50 ml ulja
3 kašike šećera za sirup

Priprema:
U brašno dodati prašak za pecivo i sodu bikarbonu i izmešati, dodati ulje 2 kašike šećera kockice čokolade, sok i kora jedne narandže,  sir  2 jaja malo umućena i sve izmešati. 




Testo mora biti gušće. Na teflonskom tiganju ispeći palačinke. U šerpicu staviti  rendanu narandžu i preliti sokom narandže i kuvati 3-4 min. 



 Procediti. U šerpicu staviti šećer 3 kašike i sipati sirup i kuvati 5 min da se ušpinuje i dobije gusti sirup. 


Svaku palačinku premazati sirupom mazati sirupom i redjati jednu preko druge Odozgo možete ukrasiti šlagom i seći kao tortu.



 Fantastične su mekane kao duša sjajnog ukusa..




. Probajte..

No comments:

Post a Comment