Bakina kuhinja - brodet riblji specijalitet praznik za naše nepce
Potrebno je:
2 velike glavice luka
4 čena belog luka
2 veća paradajza
ulje maslinovo i malo suncokretovo
so,biber, aleva parika
2 ljute feferonke
lovorov list peršunov list
200 - 250 ml. beloga vina
700 gr ribe po izboru
Prirema:
Ribu očistit i iseći na parčad pa malo propržiti na ulju. Luk iseći sitno dodati ulje i jedno i drugo pa luk pirjati oko 30 min. da dobije staklastu boju.
Dodati oljušten i isečen paradajz, zatim lovorov list i ostaviti da malo ukrčka. Zatim sipati vino, dodati so, biber feferone i prženu ribu.
Poklopiti i krčkati na veoma tihoj vatri. Samo prodrmati nesme se mešati. Posle 20 min okrenuti ribu dodati beli luk i još malo krčkati da ispari sva tečnost.
Probati na ukus ako je potrebno dodati još soli. Skinuti sa vatre. Uz Brodet služiti rezance, kuvan krompir ili šta već zelite...
Video:
Prijatno!
Bravo za recept moze li se izvuci icorba
ReplyDelete