Projara
Projara
Potrebno:
3 čaše od jogurta projnog brašna
1 čaša hlebnog brašna
malo kvasca
1/2 praška za pecivo
1 jaje
1 pavlaka
1/2 k.k. soli
Pola čaše ulja
U činiju staviti projno brašno, hlebno, kvasac (razmućen u malo vode) pecivo, jaje, pavlaku i so i ulje . Sipati mlaku vodu toliko da masa bude žitka i dobro izmešati. Pleh dobro podmazati uljem pa pobrašnjiviti i sipati masu i peći na 200C dok ne porumeni oko 40 min. Ja obično projaru pravim uz sarmu i podvarak. Ponekad je spremim i za večeru uz sir. Na vama je da odlučite kako ćete je jesti.
Prijatno Vam želim!
Potrebno:
3 čaše od jogurta projnog brašna
1 čaša hlebnog brašna
malo kvasca
1/2 praška za pecivo
1 jaje
1 pavlaka
1/2 k.k. soli
Pola čaše ulja
U činiju staviti projno brašno, hlebno, kvasac (razmućen u malo vode) pecivo, jaje, pavlaku i so i ulje . Sipati mlaku vodu toliko da masa bude žitka i dobro izmešati. Pleh dobro podmazati uljem pa pobrašnjiviti i sipati masu i peći na 200C dok ne porumeni oko 40 min. Ja obično projaru pravim uz sarmu i podvarak. Ponekad je spremim i za večeru uz sir. Na vama je da odlučite kako ćete je jesti.
Prijatno Vam želim!
No comments:
Post a Comment