Faširene šnicle
Danas sam bila veoma kratka sa vremenom tako da sam spremila ove šmicle za nepuni pola sata. Pa eto imate ručak na brzaka a svi će biti zadovoljni...
Potrebno
2 jaja
300 gr mlevenog mesa
4 kasike prezli
1 kriška hleba ( potopljena u mleku)
1/2 prašak za pecivo
1 k,k aleve paprike
malo soli
biber
vegeta
1 glavica crnog luka
3 čena beogi luka
Priprema
Meso staviti u vanglicu pa dodati jaja , prezle ocedjenu krišku hleba, pecivo, alevu papriku, so, biber, vegetu iseckan na sitno crni i beli luk i sve dobro rikama izmešati . Vaditi kuglice pa ih malo istanjiti na dlanu i pržiti u dubljem ulju. Vaditi pržene i rumene šnicle na tanjir na koji ster prethodno stavili salvetu da upije višak masnoće. Uz ove šnicle predlažemosupu sa rezancima i paradajz sos sa kuvanim krompirom na kriške.
Napomena:
Ako vam je tiganj star pa lepi stavite ga obavezno na ringlu da se dobro ugreje 5 min da vam se slučajno šnicle nebi lepile.
Prijatan ručak!
No comments:
Post a Comment