Pita bez kora
Ovu pitu sam malo preradila od španske pite, šarene pite, carske pite i kako je već nazivaju. U suštini je to sve isto sem što je sastav malo drugačiji.
Sastav:
5 jaja
5 jaja
400 ml. jogurta
350 gr brašna
3 kuvane šargarepe
200 gr provrelog sira
3 crvene paprike
3 kisela krastavčića
1 prašak za pecivo
malo soli
Priprema:
Umutiti prvo belanca mikserom u čvrst šne, dodati žumanca, brašno, pecivo, jogurt, sitno seckanu šunku, seckanu kuvanu šargarepu, seckanu crvenu papriku mrvljeni sir krastavčiće sitno seckane i malo soli ( pola k.k) ako je sir slan i ne mora so. Sve sastojke lagano dobro izmešani. Razliti u podmazan i pobrašnjiven pleh peći na 200 C 45 min.
Pita je tako mekana mirše da se oseća u drugoj ulici..
Prijatno mili moji do sledećeg recepta!
Pravila sam odlicno je
ReplyDelete