Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, November 5, 2025

Bakin trik: Pileće šnicle iz rerne bolje od prženih

Bakin trik: Pileće šnicle iz rerne bolje i zdravije od prženih 💯

Pripremila sam Vam pravi mali kulinarski trik! Zaboravite na prženje i gomilu ulja, a hrskavost i sočnost ostaju! Danas spremamo piletinu na način koji će osvojiti i Vas i Vaše ukućane. Ceo trik je u posebnoj, mirisnoj smesi u koju se umaču šnicle, pre nego što odu u rernu! Neću Vam otkrivati šta sve ide unutra, ali Vam garantujem – ovu piletinu ćete praviti iznova i iznova. Proverite zašto je ovo moj omiljeni način pripreme!



📝 Sastav

Potrebno je:

 pola kilograma pilećeg filea,

 dva jaja,

 dve kašike gustina, 

malo slatke mlevene paprike,

 pola kašike beloga luka u prahu,

 jedna ravna kašika začina po izboru,

 mleveni biber i 

30 ml ulja.

🔪 Priprema

Isecite pileći file na šnicle pa ga izlupajte. 

U posudu razbijte jaja, dodajte dve kašike gustina, 30 ml ulja, slatku mlevenu papriku, beli luk u prahu, začin i mleveni biber, pa sve dobro izmešajte da dobijete homogenu smesu. 



Pleh obložite pek papirom. Šnicle provlačite kroz smesu od jaja i ređajte ih u pleh. 

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumene, oko 35 do 40 minuta. Služite uz prilog po želji.



https://www.youtube.com/watch?v=vWqnhkUtK4o



No comments:

Post a Comment