✍️Dragi moji, šta raditi kada ostane lubenica, a želite da je sačuvate za zimu? Danas vam otkrivam bakinu tajnu kako da napravite prelepi, mirisni kompot od lubenice i sezonskog voća, bez dugog kuvanja! Koristimo metodu pasterizacije u rerni i samo malo šećera, uz dodatak koji daje magičan miris! U videu ćete videti kako se kombinuje lubenica, jabuke, grožđe i limun, i zašto je baš limun ključan za dugu trajnost. Brzo, lako i sigurno – kompot koji će vas oduševiti kad ga otvorite!
Potrebno je:
1 manja lubenica
1 jabuka
1 grozd groždja
2 kašike sećera
1 limun
destilovana voda
Priprema;
Lubenicu iseći na kockice i izvaditi seme i poredjati u oprane tegle Ubaciti i drugo voće jabuke, groždje kruške ili šta već želite,
Uvacite kolutove limuna po kašiku šećera i naliti prokuvanom prohladjenom vodom. Zatvoriti i staviti u hladnu rernu na 100 stepeni 90 minuta.
Ostaviti da se prohlade ali pre toga dobro još zavrnuti tegle, Ohladjene staviti na hladno.
https://www.youtube.com/watch?v=cyZYWkWLT5Y
No comments:
Post a Comment