Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, October 14, 2025

kAKO KONZERVIRATI VOĆE PA I LUBENICU

KAKO KONZERVIRATI VOĆE PA I LUBENICU

✍️Dragi moji, šta raditi kada ostane lubenica, a želite da je sačuvate za zimu? Danas vam otkrivam bakinu tajnu kako da napravite prelepi, mirisni kompot od lubenice i sezonskog voća, bez dugog kuvanja! Koristimo metodu pasterizacije u rerni i samo malo šećera, uz dodatak koji daje magičan miris! U videu ćete videti kako se kombinuje lubenica, jabuke, grožđe i limun, i zašto je baš limun ključan za dugu trajnost. Brzo, lako i sigurno – kompot koji će vas oduševiti kad ga otvorite!


Potrebno je:

1 manja lubenica
1 jabuka
1 grozd groždja
2 kašike sećera
1 limun
destilovana voda

Priprema;
Lubenicu iseći na kockice i izvaditi seme i poredjati u oprane tegle Ubaciti i drugo voće jabuke, groždje kruške ili šta već želite, 


Uvacite  kolutove limuna po kašiku šećera  i naliti prokuvanom prohladjenom vodom. Zatvoriti  i staviti u hladnu rernu na 100 stepeni 90 minuta.


 Ostaviti da se prohlade ali pre toga dobro još zavrnuti tegle, Ohladjene staviti  na hladno. 

https://www.youtube.com/watch?v=cyZYWkWLT5Y

No comments:

Post a Comment