Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, October 12, 2025

Bakina kuhinja: krofna gibanica iz mafin kalupa – brza, sočna i naraste kao luda!


Bakina kuhinja: krofna  gibanica iz mafin kalupa – brza, sočna i naraste kao luda!

Da li ste probali gibanicu u obliku krofne? Zaboravite klasično pleh, jer Vam Baka Jela danas donosi najbržu i najukusniju gibanicu iz mafin kalupa! Kroz ovaj video, naučićete tajni trik kako da razvučete tanku koru, pripremite poseban, mekani fil od sira, jogurta i mleka, i oblikujete je tako da naraste u neodoljivu zlatnu krofnicu. Pripremite sve sastojke, jer ovo morate probati – savršeno za doručak, večeru ili iznenadne goste!




Potrebno je:

Tanke kore 

150 gr sira

50 ml ulja, 

200 ml jogurta

malo mleka

3 jaja,

 soli po potrebi

1 praćak za pecivo

mafini kalupi i papirne korpice


Priprema

Najpre u dubljoj činiji umutite tri jajeta, a zatim im dodajte jedan prašak za pecivo, 200 ml jogurta, oko 50 ml ulja i oko 100 do 150 grama usitnjenog sira. Ako sir nije dovoljno slan, obavezno dodajte malo soli u fil. Sve dobro promešajte dok ne dobijete tečni nadev. Pripremite papirne korpice i poređajte ih u mafin kalup.



Sada je red na kore: Uzmite prvu tanku koru, raširite je i samo je malo poprskajte uljem. Preko nje uzimate drugu koru koju ste celu umočili u nadev, pa je zgužvate skroz pri dnu prve kore. Preko tog zgužvanog dela možete dodati malo nadeva (sira i fila

Zatim tu dvostruku, filovanu koru, počevši odozgo, skupite u tanku, finu harmoniku. Harmoniku onda jako dobro stežete i uvijate u krug, da bude čvrsta i da može lepo da stane u papirnu korpicu. Postupak ponovite sa svim korama.



Kada su sve pitice poređane u kalup, ostatak nadeva ravnomerno sipajte u svaku pitu. Ako vam na kraju nestane nadeva, možete dodati jedno jaje, malo sira i jogurta, pa time prelijte svaku piticu pre nego što se stave u rernu.



Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa u trajanju od 45 do 50 minuta, dok lepo ne narastu i dobiju zlatnu boju. Fantastičan i brz zalogaj je spreman!

https://www.youtube.com/watch?v=gLxza6PbuJk





No comments:

Post a Comment