Bakina kuhinja: krofna gibanica iz mafin kalupa – brza, sočna i naraste kao luda!
Potrebno je:
Tanke kore
150 gr sira
50 ml ulja,
200 ml jogurta
malo mleka
3 jaja,
soli po potrebi
1 praćak za pecivo
mafini kalupi i papirne korpice
Priprema
Najpre u dubljoj činiji umutite tri jajeta, a zatim im dodajte jedan prašak za pecivo, 200 ml jogurta, oko 50 ml ulja i oko 100 do 150 grama usitnjenog sira. Ako sir nije dovoljno slan, obavezno dodajte malo soli u fil. Sve dobro promešajte dok ne dobijete tečni nadev. Pripremite papirne korpice i poređajte ih u mafin kalup.
Sada je red na kore: Uzmite prvu tanku koru, raširite je i samo je malo poprskajte uljem. Preko nje uzimate drugu koru koju ste celu umočili u nadev, pa je zgužvate skroz pri dnu prve kore. Preko tog zgužvanog dela možete dodati malo nadeva (sira i fila
Zatim tu dvostruku, filovanu koru, počevši odozgo, skupite u tanku, finu harmoniku. Harmoniku onda jako dobro stežete i uvijate u krug, da bude čvrsta i da može lepo da stane u papirnu korpicu. Postupak ponovite sa svim korama.
Kada su sve pitice poređane u kalup, ostatak nadeva ravnomerno sipajte u svaku pitu. Ako vam na kraju nestane nadeva, možete dodati jedno jaje, malo sira i jogurta, pa time prelijte svaku piticu pre nego što se stave u rernu.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa u trajanju od 45 do 50 minuta, dok lepo ne narastu i dobiju zlatnu boju. Fantastičan i brz zalogaj je spreman!
https://www.youtube.com/watch?v=gLxza6PbuJk
No comments:
Post a Comment