Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, September 22, 2025

Pohovane punjene lepeza tikvice iz rerne

Pohovane punjene lepeza tikvice iz rerne
Ovo je fantastičan način da pripremite tikvice, i to bez prženja u dubokom ulju! Lepeza tikvice, punjene sočnom šunkaricom i rastopljenim kačkavaljem, pečene u rerni dobijaju savršenu hrskavost spolja i mekoću iznutra. Jednostavno, a tako ukusno i lagano jelo, idealno za brzinski ručak ili večeru.



Potrebno je:

2 tikvice
3 jaja
100 gr šunkarice
3 kašike brašna
soli 
malo ulja
50 gr kačkavalja

Priprema:

Tikvice  oguliti ako su jako mlade ne mora. 



đđ
Iseći tikvice po dužini malo punije pa je podeliti još jednom na pola ali ne do kraja da se  može puniti. 




Dobro posoliti i ostaviti 30 minuta. pa ocediti tečnost. Na foliju staviti brašno a u tanjir umutiti 2-3 jaja 




Tikvice uvaljati u brašno  pa je prvo napuniti sa 1 kašikom rendanog kačkavalja pa po list  šunkarice pa provući kroz umućena jaja, 




Redjati u pleh obložen pek papirom i premazati uljem . Peći na 220 stepeniC 45-50 min


pohovane tikvice, punjene tikvice, tikvice iz rerne, ručak, zdravo, jednostavno, recept, bakina kuhinja, tikvice, povrće, šunkarica, kačkavalj
https://www.youtube.com/watch?v=3mRW9zL155Q

No comments:

Post a Comment