Potrebno je:
3-4 svenjske šnicle
2 kašike brašna za šnicle
1 glavica crnog luka
100-150 gr suve slanine
1 paprika i jena ljuta zelena paprika
350 gr šampinjona na listiće
1 veća šargarepa
suvi začin ml biber
4 čena belog luka
po želji 2 kašičice kukuruznog skroba
ulje
Priprema:
Meso izlupati izmedju folije posoliti pa uvaljati u brašno i pržiti na ulju da porumeni 5-6 minuta.
Izvaditi iz ulja pa dodati seckanu suvu slaninu i ispržiti, Dodati seckan luk, papriku i šargarepu na kocice.
Dinstati da omekne pa ubaviti na listiće šampinjome da puste tečnost i vratiti meso . Naliti vodom ili supom od kocke da ogrezne.
Krčkati šnice sat vremena ali treba pogledati da li treba dodavati malo vode da ne zagore. Na kraju kad se zgusne ubaciti izdrobljen beli luk. Ako je sos redji dodati dve kašičice kukuruznog skroba u malo tečnosti razmučeno.
Dodati začin i ml biber i na kraju peršunov list seckan, Servirati uz krompir pire ili kuvani pirinač Fantazija ukusa
https://www.youtube.com/watch?v=iuPHbU0rMQc
No comments:
Post a Comment