Ovo je savršen način da iskoristite tikvice i stvorite jelo koje je toliko ukusno da će vas potpuno iznenaditi. Ove pljeskavice su hrskave spolja, a izuzetno mekane i sočne iznutra, pa predstavljaju odličnu i zdraviju zamenu za meso. Jednostavne su za pripremu i idealne za brzi ručak, laganu večeru ili kao predjelo. Bogat ukus garantuje da će se pojesti u trenu.
Potrebno je:
2 jaja
2 kašike prezli
4 kašike griza
1/2 prađka za peciva
ulje, ml biber so
1 kašika belog luka u granulama
malo slatke paprike
Priprema:
Tikvice izrendati posoliti p iscediti za 10 minuta. U tikvice dodati prezle, griz, beli luk
griz i prazak za pecivo.. Dodati sl papriku ml. biber.
Na kraju ubaciti jaja i sve izjednačiti. Vaditi kašikom oblikovati pljeskavice i pržiti na ulju Vaditi ređetkom na upijajući papir.
Servirati uz krompir pire ili već šta vi želite Jako ukusne mekane vrhunske
https://www.youtube.com/watch?v=TJwpSfVXpUg
No comments:
Post a Comment