Danas vas častimo sa čak dva neodoljiva posna recepta! Prvi je lagana i okrepljujuća paradajz čorba sa taranom, koja greje dušu i idealna je za svaki dan. Drugi je naš tradicionalni posni pilav, jelo koje miriše na detinjstvo i koje ne može da ne uspe.
Koja od ova dva jela je po vašem mišljenju bolja? Pogledajte video do kraja i javite nam u komentarima koji je vaš favorit!
Potrebno je za paradajz ćorbu:
1 rendana šargarepa
300 ml kuvanog paradajza
posna tarana ili neka testenina
1 kašičica začina
1 kašičica šećera
peršunov list-
ulje
Priprema:
Idisnstati rendanu šargarepu pa dodati kuvani paradajz i naliti vodom 1,5 l
Kad provri ubaciti testeninu žećer začin i kad se skuva seckan šeršun.
Pilav treba:
1 crni luk seckan
1 šargarepa na kocke
1 krompir na kocke
lonče od 100 gr pirinča opranog
zacin
ml biber
Priprema
Izdinstati luk na ulju i šargareu dpdato krompir i opran širinač. Ubaciti zacin ml boiber i preliti vodom i kuvati 30 minuta na tihoj vatri da se pirinač skuva
Odozgo dodati seckan peršunov list
https://www.youtube.com/watch?v=GcTemjbDn48
No comments:
Post a Comment