Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, June 30, 2025

SATARAŠ DA LI IMA DA GA NEKO N E VOLI-ZLATNI SAVETI KAKO DA VAM OVO JELO SIGURNO USPE

Pripremite se za savršeni sataraš koji će Vas osvojiti bogatstvom ukusa i mirisom leta! Uz naše zlatne savete, ovo tradicionalno jelo postaće Vaš specijalitet. Naučite kako da luk sečete bez suza, papriku bez muke, i kako da postignete savršenu gustinu bez viška tečnosti. Brz, jednostavan i neodoljiv, sataraš je idealan kao glavno jelo ili prilog. Zavirite u bakinu kuhinju i otkrijte sve tajne ovog letnjeg užitka!



Potrebno je:
 500 gr očišćene paprike
2 veće glavice luka
2  paradajza veća
ulje
 suvi začin ...so

Priprema:

Isećo luk sitno. Da lik nebi bežao pod nožem isecite ga na pola i stavite 2 min u vodu. Zatim ga secite po želj. 

Isecite papriku.Nju uvek očistite i secite sa unutrašnje strane nikako sa spoljne jer je opna tvrda i trebaće vam duplo snage da je presečete. Luk isečeni stavite u tiganj i sipajte ulja Pržite na malo jačoj vatri. 


Kad postane staklast /nikako nemojte dodavati vodu/ dodati papriku secenu. Dodati suvi zači izmešati i poklopiti. Paradajz zaseći krstiće sa donje strane staviti u vodu da prostruji. Ostaviti 2 minuta pa izvaditi u hladnu vodu


.Oguliti ljusku iseći i staviti u sataraš. izmešati i ostaviti par minuta da ispari višak tečnosti ne sasvim neka ostane malo kad see provuče  varjačom da se vidi dno. Servirati uz krompir pire.

https://www.youtube.com/watch?v=5ZemqSXhu48



No comments:

Post a Comment