Potrebno je:
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 4 čena belog luka
- slatka mlevena paprika
- biber
- suvi začin
- 50 gr pirinča
- 400-500 gr mlevenog mesa
- 1 jaje
- 10-12 paprika baburica
- 1 paradajz ili krompir za zatvaranje
- 200 ml paradajza
- 200 ml vode
- 1 puna kašika brašna
- ulje
Priprema:
Na ulju propržite sitno seckan luk, šargarepu i beli luk. Kada luk postane staklast, dodajte slatku papriku, opran pirinač i sve začinite.
Kada se sve lepo sjedini i prokrčka, sklonite sa vatre i ubacite mleveno meso i jedno jaje i sve dobro izmešajte.
Vreme je za punjenje. Kada ste ih napunili i zatvorili paradajzom ili listićima krompira. Naliti vodom da kuvaju na laganoj vatri oko sat vremena. U tiganj sipati malo ulja 1 kašiku brašna da da brašno dobije krem boju.
Dodati 200 ml kuvanog paradajta izmešati i odmah ubaciti u papriku i prodrmati. Poklopiti da krčka još 5-6 minuta. Dodati soli ili začina i 1 kašičicu šećera po želji Posle minut dva isključiti. Servirati uz krompir pire
https://www.youtube.com/watch?v=cs9fcw4ohaU
No comments:
Post a Comment