Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, June 26, 2022

Probajte ovaj burek- pitu sa mesom bolje nego iz pekare

Probajte ovaj burek- pitu sa mesom bolje nego iz pekare



Potrebno je:
500 gr srednjih kora
400-500 gr mlevenog mesa
1 veća glavica crnog luka
soli biber
200 ml kisele vode
ulje

Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk pa dodati meso i dinstati ga oko 15-20 minuta. Dodati soli bibera. 




Pleh veličine 24 cm premazati uljem dodati prvu koru na dno da delovi kore da prelaze preko ivice pleha. Kore i meso podeliti  podeliti na tri dela ostaviti malo kora  za prekrivanje. 







Prvu koru  koju zgužvamoa poprskamo uljem  i kiselom vodom zgužvamo sledeću koru pa je poprskamo uljem i kiselom vodom . 




Na petu koru stavljamo trećinu mesa.





 Opet ponavljamo  meso  treći deo kore isto pa pokrijemo meso sa par kora prskamo uljem i kiselom vodom.



 Zadnju koru užuškamo sa svih strana, premažemo uljem i prskamo vodom. Pečemo na 220 stepeni C oko 45 minuta . Seči vruć. Služiti uz jogurt ili kiselo mleka


https://www.youtube.com/watch?v=L_aCcPK6Z_0

No comments:

Post a Comment