Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, January 12, 2021

Bakina kuhinja- kreker slana torta

Kreker slana torta



Potrebno je:
1 konzerva tunjevine (180 gr.)
150 - 200 gr margarina
200 gr posnog majoneza
1 kašika senfa
300 gr posnih krekera
prepečenog susama 50 gr.
2 kisela krastavca
2 šargarepe kuvane
2 krompira kuvana
1 kisela paprika
50 gr pečenog kikirikija
200 ml. presola iz krastavaca

Priprema:

Umutiti 150 gr margarina penasto pa dodati majonez pa i njega sjediniti i umutiti sa margarinom. Krastavčiće krompir, šargarepu i papriku iseckati na sitne kockice. pa  u to dodati umućen margarin sa majonezom.  


Dodati kašiku senfa  i sve dobro izmešati Ostaviti za 2 kašike majoneza umućenog  da se mogu premazati stranice torte i malo odozgo. 
U  poslužavnik redjati slane krekere, ali ih prethodno umočiti u kiseli presol iz krastavčića. Na poredjane krekere namazati fil, lepo rasporediti i onda sledeći red krekera pa fil i tako dok se sve ne utroši


 Odozgo premazati čistim umućenim majonezom sa margarinom kao i sa strane. Posuti prepečenim susamom i krupnim seckanim kikirikijem. 




Tortu možete ukrasiti kao što je u Videu prikazano...Tortu napraviti 1-2 dana ranije da krekeri upiju i da se torta stegne.Seći na kocke može poslužiti kao predjelo za posne slave.
https://www.youtube.com/watch?v=oispMMGzvL0


No comments:

Post a Comment