Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, November 10, 2020

Bakina kuhinja - musaka sa tikvicama i pljeskavicama gurmanski delikates

Bakina kuhinja - musaka sa tikvicama i pljeskavicama gurmanski delikates






Potrebno je:
2 pljeskavice sa lukom gotove
100 gr kačkavalja (listovi)
200 gr kisele pavlake
200 ml mleka ili jogurta
2 tikvice
3-4 jaja
ulje..so
1 veća šargarepa
malo prezli i brašna

Priprema:

Tikvice oguliti iseći na punije listove i posoliti. Ostaviti da stoje 20 min pa ocediti tečnost..Ispohovati brašno..jaja..prezle... pržiti..



 U jaja što su ostala dodati još jedno jaje ubaciti pavlaku mleko ili jogurt i izmešati. Tepsiju za musaku podmazati, na dno staviti red tikvica, pa premazati malo pavlakom i jajima staviti jednu pljeskavicu pa kačkavalj tikvice.


.Zatim pavlaka..pleskavica..i sve ostalo do utroška Završiti tikvicama i preliti pavlakom. Peći na 200-220 stepeni oko sat vremena. Vrhunski ručak Prijatno..
https://www.youtube.com/watch?v=PJCSeKCqM50





No comments:

Post a Comment