Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, October 15, 2020

Bakina kuhinja- pita sa sirom i pavlakom bolje nego iz pekare

Bakina kuhinja- pita sa sirom i pavlakom  bolje nego iz pekare



Potrebno je
400 gr tanjih kora
300 gr sira
100 gr kisele pavlake
100 - 200  ml vode
vrlo malo praška za pecivo
so ako sir nije slan
ulje
tepsija okrugla 22 cm u prečniku

Priprema:

Sir grubo izdrobiti i dodati pavlaku i blago izmešati da se sir ne izdrobi. Tepsiju obilno premazati uljem, U vodu dodati prašak za pecivo i izmešati da se istopi. Na dno tepsije staviti prvu koru pa je premazati malo uljem i poprskati vodom i praškom za pecivo. 



Dodati drugu koru  i staviti preko nje poprskati  i pouljit.  Oba lista vise stranice preko tepsije.Ubaciti treću koru malo zgužvanu u sredinu  zajedno sa krajevima pa pouljiti i poprskati i ubaciti deo sira obično je to trećina. ponoviti isti postupak stim što sad ide sve zgužvana kora. 




Kad se utroši sav sir prebace se ivice kora koje vise i polopi se sa još dve kore koje se poulje i poprskaju vodom i ušuskaju sa strane tepsije.




 Peći na 200-210 stepeni C oko 40 min da lepo porumeni. Istresti vruć na dasku i seći kad se malo prohladi. Ja sam ga odmah sekla. 




Predobar kao iz pekare ne previše mastan rastresit fantazija..Uživajte..



No comments:

Post a Comment