Bakina kuhinja - posan meljan pasulj za slave
Potrebno je:
600 gr pasulja
2 glavice crnog luka
4 ćema beloga luka
1 suva paprika
biber u zrnu
lovorov list
aleva paprika može i tucana ljuta
ulje
Priprema:
Pasulj očistiti i dobro oprati u nekoliko voda. Naliti da ogrezne pa kuvati 5-6 min, i prosuti vodu isprati u hladnoj vodi i naliti drugu.
Iseći sitno crni luk dodati, ubaciti suvu papriku, nekoliko zrna bibera lovorov list i malo belog lika cecog. Kuvati na laganog vatri da ostane za prst tečnosti preko pasulja.
U šerpu sipati ulja dodati izgnječen beli luk pa ga malo propržiti i dodati alevu papriku i odmah skloniti.
Dodavati po dve kutlače pasulja pa ga dobro ispretiskati šupljom kašikom za to i izmeljati i tako dok se sve ne utroši. Dobro izjednačiti može se dodati i tucana ko voli. Ubaciti so, mleven biber .
Pasulj neka provri i skloniti. U šerpicu zagrejati malo ulja i dodati pola kašičice aleve paprike samo da se rastopi i preliti preko serviranog pasulja. M... prelepo ...
No comments:
Post a Comment