Bakina kuhinja - mirisna štrudla sa džemom i orasima
Potrebno je:
100 ml. mleka
15 gr kvasca
malo ulja
200 gr šećera
350 gr brašna
2 jaja
korica limuna
200 gr ml. oraha
1 kašičica šećera
malo soli
kašika džema
Priprema:
Kvasac potopite u malo mlaks vode dodati šećer kad se rastopi dodati jaje mleko ulje i koricu lumuna.
Dodati brašno i so i umesiti glatko mekše testo. Ostaviti na toplom pokriveno da naraste. Razviti na sto oklagijom pola sm debljine pa premazati džemom ( ja sam koristila od kajsije) .
Orahe mlevene pošećeriti dodati 2-5 kašika vrućeg mleka izjednačiti i time premazati štrudlu ostavite donji deo ne mazati već iseći na trake.
Uviti štrudlu .
Ostaviti da poraste pa je namazati žumancetom
Peći na 200 stepeni C 35-40 min.
Predivno
ReplyDeleteLepo ali nejasno gde ide 200gr secera u testo ili u orahe
ReplyDelete