Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, January 2, 2019

Bakina kuhinja - mirisna štrudla sa džemom i orasima

Bakina kuhinja - mirisna  štrudla sa džemom i orasima



Potrebno je:
100 ml. mleka
15 gr kvasca
malo ulja
200 gr šećera
350 gr brašna
2 jaja
korica limuna
200 gr ml. oraha
1 kašičica šećera
malo soli
kašika džema 

Priprema:

Kvasac potopite u malo mlaks vode dodati šećer kad se rastopi dodati jaje mleko ulje i koricu lumuna. 



Dodati brašno i so i umesiti glatko mekše testo. Ostaviti na toplom pokriveno da naraste. Razviti na sto oklagijom pola sm debljine pa premazati džemom ( ja sam koristila od kajsije) . 



Orahe mlevene pošećeriti dodati 2-5 kašika vrućeg mleka izjednačiti i time premazati štrudlu ostavite donji deo ne mazati već iseći na trake. 







Uviti štrudlu  . 





Ostaviti da poraste pa je namazati žumancetom 




Peći na 200 stepeni C 35-40 min.

2 comments: