Bakina kuhinja - najhrskaviji raspuknuti hleb / posno/
Potrebno je:
20 gr kvasca
200 ml mlake vode
malo ulja
1 kašičica šećera
400-500 gr brašna
Za glazuru:
100 gr pirinčanog brašna
1 kašika maslinovog ulja
malo šećera i soli
malo mlake vode
Priprema:
Kvasac rastopiti u mlakoj vodi dodati šećer i mlaku vodu malo ulja i brašna kao i soli.
Zamesiti srednje testo ostaviti 30 min sa sobnoj temperaturi pokriveno. U malo mlake vode rastopiti pola kašičice kvasca može suvi, dodati pola kašičice šećera ulje i sve izmešati
Dodati i malo soli. U posebnu činiju sipati pirinčano brašno pa dodavati rastvor kvasca i vode da dude gušće i premazati vrh naraslog hleba i peći na 190-200 stepeni C oko 40 -45 min.
Hleb je prelep hrskav a unutra mekan može stajati nekoliko dana zavijen u kesi..
No comments:
Post a Comment