Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, September 20, 2018

Bakina kuhinja - punjene rolnice u slaninici ( Bacon rolls

Bakina kuhinja - punjene rolnice u slaninici

Sjajan recept  i jedan dobar predlog šta spremiti za ručak. Pileće šnicle punjene sirom belim lukom i kulenom  uvijene u suvu slaninicu daju ovom mesu poseban ukusu koji osvaja na prvi zalogaj....


Potrebno je:

1 par pilećih grudi
200-250 gr. suve slanine
100- 150 gr kulena
150 gr. sira feta
začin, so biber
beli luk 
kari

Priprema:

Meso iseći na šnicle tanke i izlupati, dodati začina, soli bibera, karija pa sve dobro izmešati. Izdrobiti sir dodati izdrobljen beli luk i isitnjen kulen pa izmešati.  




Na sto stavite listove slanine, preko nje jedan parče izlupanog mesa. Na meso malo deblji sloj razmažite sir. 




Savite stranice mesa i uvite zajedno sa slaninom čineći finu rolnicu. 




Redjati u pleh u koji obavezno staviti foliju. Možete kao baka dodati krompir da se peče kao prilog. Uključite rernu na 200 stepeni C pa pecite oko 40 min, da lepo požuti.











 Sjajne su, ukus morate probati pa verovati koliko je to dobro...Prijatno!


No comments:

Post a Comment