Post Top Ad

Post Top Ad

utorak, 12. lipnja 2018.

Bakina kuhinja - šareni kuglof štrudla

Bakina kuhinja - šareni kuglof štrudla


Savršeno testo, tri različita ukusa,  a vrlo lako za pripremu.  Šareni kuglof štrudla punjen sa orasima, makom i eurokremom. Pored fenomenalnog ukusa ova štrudla jako  dekorativno i efektno izgleda u preseku. Odlična je za doručak ili večeru uz šoljicu  toplog mleka. 


Potrebno je
500 gr brašna
300 ml. mleka
kockica kvasca
2 jaja 
šećer
malo soli
korica limuna

Za mazanje:
malo margarina za mazanje

Fil:
100 gr ml. oraha
100 gr ml. maka
100 gr eurokrema

za  premazivanje 
1 žumance

Priprema:
Zamesiti srednje tvrdo glatko testo od navedenih potrebnih sastojaka pa kad odmori oko pola sata razviti i  izdvojiti 9 loptica. 



Svaku lopticu razviti u pravougaonik. 



Prvu namazati mlevenim orasima, drugu makom a treću eurokremom.




 Osim  sa eurokremom svaki pravougaonik prvo namazati malo margarinom pa onda nadevom i uviti u rolatić. 



Kuglof podmazati uljem. Redjati rolat  eurokrema, preko njega mak pa rolat od oraha. 



O
staviti da malo poraste namazati žumancetom i peći na 180 stepeni C 45 min. 



Kad se prohladi seći. Prelepa dekarativna a ukus ..šta reći za bakinu štrudlu sjajna probajte..može stajati i sutra uz šolju mleka pravi doručak.. Uživajte

Napomena: U mlevene orahe i mak dodati 2-3 kašike vrućeg mleka i šećera u prahu po želji..